Afdrukken
Op de lustrumdag is de wisselpen uitgereikt aan team 3 als poedelprijs. Lees hieronder het mooie verslag van het team.

Zondag 22 juni 2008 was het zover ... met de ploegen van de eerst lichting moesten we verzamelen bij Restaurant Listers in Valkenswaard voor het ontvangst met koffie en cake.

koffie
De koffie was hard nodig zo vroeg op de zondagochtend

Na een korte uitleg kregen we een zogenaamde stafkaart die van defensie was geleend met bijbehorend meetmateriaal.

Toen begon de ellende dat tot dit stukje heeft geleid ... terwijl de diverse teams aan het puzzelen waren hoe een en ander werkt hadden we de eerste coordinaten gevonden en waren we klaar voor de start. De kilometerstand werd opgenomen - wat helemaal niet kon zonder dat de sleutel in het contact zat, dus waar nu het start getal vandaan kwam? - en mochten we van start. Via Valkenswaard naar Dommelen waar we op zoek moesten naar de namen van de 2 stroompjes op onze eerste coordinaat ... de buurtbewoners gepolst maar daar werden we niet veel wijzer van ... . Dus maar gokken op de oudste - en hopelijk wijste - man. Verder naar coordinaat nummer 2. Onderweg moest er goed gekeken worden om er achter te komen wat de basis is voor rationeel veevoeder ... . De groepen die ons voorgegaan waren hadden er net zoveel moeite mee en op de duur reden er 3 groepen op de rotonde bij Westerhoven richting Weebos aangezien daar het antwoord te vinden zou zijn.

Aangezien het iets wat te druk werd met concurrenten maar doorgereden (kilometers teveel voorkomen de winst tenslotte). Via de telefoon, zo besloten we, zouden we er wel achter komen. Via een aantal coordinaten kwam we bij Camping Ter Spegelt. Aangezien ontbijtkoek onderwater uit elkaar valt was het eerste spel bovenwater, waar hebben we die zwemkleding dan voor nodig? Bij Gerrie en Monique moesten we dus beschuitfluiten en koekhappen door elkaar. Natuurlijk een recordtijd maar dat dit niet mocht baten wisten we toen nog niet ... . Het volgende coordinaat lag bij de grenspaal tussen Weebos en Postel ... de vraag welk nummer deze paal had was dan ook zo gevonden. Over Postel gesproken ... daar was de volgende stop ... Jeanne en Jerry vingen ons op en vertelde ons dat we een uur de tijd hadden om te lunchen ... Dit kwam goed uit want een Abdijbiertje smaakt altijd en geeft wat ruimte om eens rond te bellen wat in hemelsnaam nu de basis is van rationeel veevoeder.

Ook in Postel werd het spitsuur aangezien de meeste groepen rond dezelfde tijd aankwamen of weggingen. Langs het Zilvermeer via Rauw naar Lommel, moesten we honderden meters om rijden om bij de kerk te komen. Zo bleek was de weg naar het centrum omgeleid in verband met festiviteiten, had de Lustrumcommisie hier een duikcontainer op de markt neergezet? Nee dus ... bij de kerk aangekomen moest even de naam van deze worden genoteerd. Op basis van de een na laatste vraag vermoedden we al dat volgende coordinaat ons langs Bergmans Outlet zou brengen want welke vliegtuigen we verder zouden tegen komen rond de grens ... en jawel. Ook daar ontstond er file omdat alle groepjes druk waren er achter te komen welke typen het betrof. Via een kennis van Lodewijk vergaarden we de nodige gegevens.

Nu het laatste coordinaat bekend werd stonden we nog voor 3 vragen ...
1. Wat is nu de basis voor rationeel veevoeder?
2. In welke gemeente ligt de brug die we nog over gaan; het antwoord op de laatste vraag?
3. Wat moeten we nu met die zwemkleding?

Eenmaal over de brug gereden op zoek naar de gemeente waaronder deze valt. Toen we uit wilde stappen, alle andere deelnemers waren inmiddels ook te voet op zoek naar het antwoord, ging Loekie haar telefoon en het bericht bood weinig hulp. Een kennis had het hele internet afgegoogled maar er is niets te vinden over rationeel veevoeder ... dus de 1e vraag lieten we maar open ... op de 2e hadden we inmiddels het antwoord.

route
De route (566 kilometer lang)

Op naar het eindcoordinaat, zo op de kaart leken we eruit te zijn; De Kempervennen ... gaan we nu poedelen in het golfslagbad? Eenmaal afgeslagen naar de hoofdingang stonden Monique en Alexander klaar om ons verder instructies te geven ... maar eerst de kilometerstand doorgeven ... de auto parkeren en dan naar de waterskibaan.

Aangezien we allemaal sneller waren dan gepland is de hele club al ruim voor aanvang van het eerst uur waterskien aanwezig. Aangezien iedere groep een lustrumfoto moest maken (oh oh, helemaal vergeten) konden we dit nu mooi nog even doen. Toen dit eenmaal gedaan was, was het onder het genot van een biertje al snel tijd om ons op de planken op te stellen. De instructie was simpel; door de knieen als het lampje brand je schrap zetten, de lijn volgen en dan omhoog komen ... dat is dus minder simpel als gezegd. De een na de ander komt niet verder dan de eerste 15 meter, maar je was snel aan de beurt om het nog een keer te proberen. Om een impressie te krijgen wat er nu allemaal gebeurde, kijk even op de website onder het onderwerp "Fotos", want er staan diverse subjects met waterski fotos van de Lustrum dag. Toch even een voorproefje:

plons
Door de knieen, schrap zetten en . . . plons!

Toen iedereen weer droog was en de maag weer wat vulling kon gebruiken werd de barbecue ontstoken. Schitterend weer, gezellige drukte en voldoende eten voor iedereen zorgde ervoor dat alles goed verliep totdat Alexander het woord vroeg. De prijsuitreiking ... we hadden goede hoop in de bovenste regionen te eindigen ... nauwelijks extra meters gereden, de enige vraag niet beantwoord die niemand had beantwoord en ondanks dat hij wat laat gemaakt was een leuke lustrumfoto .. maar de administratie zorgde voor de poedelprijs. De lustrumcommissie had berekend dat we 556 kilometers hadden gereden, terwijl wij toch niet verder dan een kilometer of 70 kwamen! Gelukkig hield dit niet alleen in dat we de wisselpen kregen maar ook nog een lekker Postel's krentenbrood. Ten slotte nam Alexander van de gelegenheid gebruik de "Duiker van het Jaar" trofee uit te reiken. Gerrie had deze al een hele week thuis staan want ze had de trofee opgehaald van de vorige eigenaar en hij moest op de Lustrumdag worden uitgereikt. Alexander meldt, tot haar eigen verrassing, dat zij hem het komende jaar bij haar thuis op de schoorsteen mag zetten. Naar ieders mening, getuige het applaus, is dit een terechte keuze door haar inzet in de vele commissies.

duiker van het jaar
Terechte "Duiker van het jaar"

Nu het formele gedeelte erop zat kon iedereen aan de borrel en aangezien het zondagavond begon te worden druppelde de deelnemers en organisatoren op het gemakje een voor een naar huis.

team3-xxxv
The (poedelprijs) winning team!

Lustrumcommissie, bedankt voor de geslaagde dag en tot over vijf jaar. Dan nemen we revanche!

Monique, Marcel, Lodewijk en Loekie.
Team 3, Lustrumdag 2008