Afdrukken

Allemaal de allerbeste wensen voor 2009 namens de evenementencommissie van Delphinus. Natuurlijk is er weer een nieuwjaarsduik met nieuwjaarsreceptie gegeven. Maar daaraan voorafgaand hebben 6 duikers op 1 januari de (Arie) nieuwjaarsduik gemaakt. Dit waren Arie de Groot, Wilmar, Johan Looymans, Paul Swarts, Roy Obdam en Gerrie Jansen.

 

Op 1 januari 2009 staken wij rond de klok van 13.00 uur ons hoofd en de rest van ons lichaam in het hele koude water; 4 graden celsius. Hier en daar is wat ijsvorming op het gat van Waalre maar grotendeels is de oppervlakte nog vloeibaar. Het ijskoude water doet gewoon pijn aan je voorhoofdsholte maar dit 2 a 3 minuten trotseren dan gaat het prima. Het zicht is goed en er worden zelfs een paar kleine baarsjes gesignaleerd.

Bij bovenkomst is de verrassing groot want Loeki en Lodewijk staan met warme chocomel en heerlijke erwtensoep klaar om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Super bedankt voor dit leuke initiatief. Er zijn ook nog een aantal Delphinusleden gekomen om in ieder geval even aan de waterplas te staan en ons aan te moedigen bij het duiken.

Omdat er overal volop geschaatst wordt bestaat het idee ijsduiken natuurlijk ook. Johan van Montfoort en Michel Jansen hebben de voorbereidingen voor een ijsduik aan het Eindhovens kanaal in Geldrop op zich genomen. Op zaterdagmiddag 3 januari komen 10 duikers hieraan deelnemen. De brandweer heeft al een bijt in het water gemaakt wat er eerder uitziet als een wak maar doordat er een ladder is meegenomen kunnen we goed in en uit het water. Het is een leuke goed verzorgde ijsduik geworden met erwtensoep, broodjes knakworst en warme chocomel.

Dan de nieuwjaarsduik georganiseerd door de evenementencommissie. Hier doen 7 duikers aan mee. Wederom Arie en Johan, Anton, Davy, Theo, Toine en Richard. Boven water staat een hele koude wind en de toeschouwers vinden het aan de waterkant ook niet zo fantastisch maar de duikers houden het toch goed uit in het water. Davy en Theo, 42 minuten is wel lang voor een nieuwjaarsduik hoor, vraag maar aan de duikleider.

Na het duiken naar cafe de leeuw in Veldhoven voor de nieuwjaarsreceptie. Hier is wederom voor erwtensoep gezorgd. Drie keer in vier dagen erwtensoep stelt onze darmen wel enigzins op de proef maar natuurlijk wel weer lekker na zo'n koude ochtend. Het is een leuke receptie met een opkomst van zo'n 30 leden inclusief aanhang. De goede voornemens worden weer besproken en daarom is er afgesproken om zondag weer een ijsduik te gaan doen. Hier kunnen ook mensen aan deelnemen die met de module ijsduiken bezig zijn. Contactpersoon hierin is Michel Jansen.

Veel mensen gaan vanmiddag weer schaatsen omdat het koude weer nog aanhoud en de vakantie morgen weer afgelopen is.
Wij van de evenementencommissie hopen dat jullie allemaal een leuk "duik"jaar hebben en houd de evenementenkalender in de gaten want er staan weer veel leuke activiteiten gepland. De volgende activiteit is de Valentijnsavond bij familie Traa in Spoordonk. Je kunt je al inschrijven (zie evenementen).

Gerrie Jansen