Afdrukken

Op zondag 21 maart kregen 15 Rangers van het Wereld Natuur Fonds de kans om een proefduik te nemen.

WNF logoHet Wereld Natuur Fonds kent verschillende leden waarvan de Rangers de donateurs tussen 6 en 12 jaar zijn. Zij kunnen door het lidmaatschap ook deelnemen aan activiteiten in de eigen regio. Voor Eindhoven is het vrijwilligersteam Brabant Zuidoost actief. Ik ben vrijwilliger in dit team en probeer met de andere teamleden ieder jaar leuke en boeiende activiteiten te organiseren. Zo organiseren we in mei een groot festijn in samenwerking met Scouting St Rafael. Dit jaar is het op 29 mei en noemen we het TijgerFestijn. Daarnaast organiseren we bezoeken aan dierentuinen, speurtochten, knutselmiddagen, etcetera.

Voor dit jaar waren we op zoek naar nieuwe ideeën en activiteiten en we kwamen uit op een proefduik. Na een korte zoektocht werd contact gelegd met Othmar van Delphinus en dat klikte direct. De organisatie kwam snel op gang en een paar maanden geleden werd de datum geprikt: 21 maart. Een deel van het adressenbestand werd aangeschreven en binnen drie dagen waren de vijftien plekken al bezet! Er werd een wachtlijst opgesteld, maar die was zo lang dat we veel Rangers moesten teleurstellen. De Rangers die wel geluk hadden om mee te doen hadden de tijd van hun leven. Na een instructie door Mark en mooie onderwaterfoto’s van Roy konden de kinderen zich gaan omkleden. Vantevoren hadden ze veel praatjes maar door de materialen en de instructie werden de gezichtjes snel bleker. Uiteindelijk zijn alle kinderen ook echt met een buddy gaan duiken en er ging een (onderwater)wereld voor ze open. Heel enthousiast kwamen ze het bad weer uit en kregen ze het duikcertificaat uitgereikt met… hun eigen onderwaterfoto!

Namens het Wereld Natuur Fonds willen we alle vrijwilligers heel hartelijk danken namens de kinderen die een fantastische middag hebben gehad en namens het vrijwilligersteam!

Namens de WNF Rangers,
Josette Dijkhuizen