Afdrukken

Yolanda DekkersDeze keer hebben we een herintroductie van een nieuw lid. Want hoewel Yolanda onlangs donateur is geworden van Delphinus is ze geen onbekende. Hoe, wat en waarom zal Yolanda zelf beschrijven in haar bijdrage.

Heel lang geleden in 1986 ben ik samen met mijn man Wil Dekkers lid geworden van duikclub Delphinus. Op een avond raakten wij in de lift van het flatgebouw waar wij toen woonden aan de praat met een man die als hobby onderwatersport had. Hij vertelde erg enthousiast over de duiksport en de club waar hij lid van was, te weten Delphinus.
In 1987 zouden wij 3 maanden naar Australie gaan en aangezien het Great Barrier rif een prachtige duiklokatie is besloten wij te starten met een duikopleiding bij Delphinus. Delphinus was jarenlang mijn gezellige club waar ik naast duikopleidingen ook veel vrienden leerde kennen.
Diverse mooie duiklokaties heb ik in de daaropvolgende jaren gezien, leuke Hemelvaartweken en gezellige clubavonden meegemaakt. Delphinus was een deel van ons gezinsleven.
Met het ouder worden is het enthousiasme om op dinsdag te komen trainen langzaam maar zeker minder geworden. Uiteindelijk ben ik gestopt waarna Wil elke dinsdag alleen de weg naar de Tongelreep of Aquabest vond.

De afgelopen weken begon ik steeds vaker weer zin te krijgen om lekker te gaan zwemmen. Uiteindelijk is tijdens de marathon van Eindhoven de knoop doorgehakt, Gerrie was mijn laatste duwtje in de rug.

Ik ben Yolanda Dekkers. 47 jaar geleden ben ik in Eindhoven geboren.

Nadat ik mijn lagere school en middelbare school heb afgemaakt ben ik op Fontys Hogeschool gestart met de opleiding operatie-assistent chirurgie. In het Sint-Annaziekenhuis in Geldrop heb ik daarna 22 jaar als operatie-assistent op de OK (Operatie Kamer) gewerkt.
In deze 22 jaar heb ik 2 kinderen gekregen, Simone en Rick, en parttime gewerkt. Ik heb daarnaast in deze tijd de opleiding "praktijkopleider in de gezondheidszorg" gevolgd en ben als praktijkopleider op de OK werkzaam geweest. 7 jaar geleden heb ik de leiding gekregen over de chirurgie op de OK waar ik me fulltime mee bezig houdt. Dit betekende weer terug naar de schoolbanken voor 2 opleidingen: "middel management gezondheidzorg" en "hoger management zorg en welzijn".
Chirurgie op de OK is dat gedeelte wat te maken heeft met het daadwerkelijk opereren aan een patient en alles wat daaromheen georganiseerd moet worden. Daarnaast heb je de anesthesie die zich o.a. bezig houdt met de verdoving van de patient zoals narcose, spinaal, e.d..

Mijn grootste hobby is reizen; mijn doel is zoveel mogelijk van de wereld zien samen met Wil. Ik lees erg graag en houd van de natuur, samen naar de bioscoop gaan of een leuke film thuis kijken. Verder lekker genieten van alle leuke dingen die het leven te bieden heeft samen met Wil en mijn kinderen.

Een autobiografie in het kort van een oud lid die weer nieuw lid is geworden.

Tot ziens aan de waterkant,
Yolanda Dekkers