Afdrukken

Afgelopen weekend hebben we weer een super gaaf weekend in Zeeland gehad.

Doordat er weinig animo was voor een hemelvaartweekend hebben we het eerste weekend van juni gepland om een weekendje zeeland te doen.

Aan animo voor dit weekend geen gebrek. Camping Klaverweide in Ellemeet is de thuisbasis voor dit weekend.

Op vrijdag 1 juni komen de meeste mensen met hun campeermiddel al hiernaar toe. Door het goede weer is het gezellig druk. â??t Koepeltje wordt deze dag al door een aantal duikers bezocht. Het is en blijft een super locatie in de Grevelingen. Eerst de hoge trap trotseren, ver het water inlopen voordat je echt aan de duik kunt beginnen maar dan wordt je ook echt beloond. Het is een hele mooie duikstek waar de waterkant vrij snel naar de diepte gaat. Hier is super te duiken met vele mooie begroeingen, grote krabben en kreeften, annemoontjes, garnalen, zeesterren enz enz. Het zicht is zo'n 3 meter en door het warme weer is de temperatuur van het water 17 graden celsius. Na de duik nog een lekker patatje bij het Koepeltje en de avond kan beginnen. Terug op de camping heeft bijna iedereen al zijn tent of caravan geinstaleerd. Bram heeft in recordtijd zijn tent opgezet. In de lucht gooien en hij komt opgezet op de grond terecht. Nog een paar haringen en hij is klaar. Bijna sneller als een caravan waarvan je alleen de pootjes moet uitdraaien. Het is erg gezellig en de flessen bier en rose vinden gretig aftrek. De onderwerpen werden daardoor wel steeds vager en de betekenissen van een mik moesten toch goed uitgelegd worden. Bij Delphinus willen we dus ook niet meer het beroemde 3 letterwoord horen wat vaak gebruikt wordt als iets niet lukt. Maar in plaats daarvan gebruiken we voortaan MIK.

Er logeren 21 personen waarvan 4 kinderen van Delphinus op de camping. De telefoon bij Mark en bij mij gaat verschillende keren over. Dit van de thuisblijvers die toch een dagje op en neer willen komen. De zaterdag is dan natuurlijk een leuke optie met een barbeque tot slot.

Zaterdag om 10.00 uur bij Wemeldingen om een getijdeduik te maken. Diana en Mark zijn cursisten van de getijdemodule. Het is ongelooflijk maar zij hebben beide de eerste Oosterschelde duik gemaakt deze dag en beide hebben ze een Sepia gezien. Mark Botterweck vraagt na de duik aan Mark Hage (zijn buddy) "wat was dat voor rare vis" Mark Hage lag helemaal in een deuk. Iedereen gaat op zoek naar Sepia's en Mark ziet in zijn eerste duik een Sepia. En niet eens bij de zeelandbrug maar in Wemeldingen. Diana gaat 's middags met Mark Hage mee bij de zeelandbrug duiken. En ook zij ziet een Sepia. Dit is toch bijna ongelooflijk.

De 3 babysâ??s die Delphinus dit jaar rijker is geworden komen deze dag ook gezellig naar Zeeland samen met hun ouders en broertje en zusje. Erg gezellig hoor.
Deze dag is er ook nog in de haven bij Den Ossen gedoken. Een drukke locatie maar wel heel mooi om hier te duiken.

Om half zeven komt de slager de barbeque brengen. Er is lekker gegeten en een gezellige avond volgt. Wel met iets minder volume als de avond daarvoor en ook is het wat vroeger bedtijd. MOE?????

Op zondag is er nog een Oosterscheldeduik gepland. We gaan naar de Plompe toren omdat dit dicht bij de camping is. Het is laag water en het vergt dan ook enige moeite om in en uit het water te komen. Maar wel de moeite waard. Doordat deze locatie zo dicht bij de Noordzee ligt is er heel veel leven onder water. Een kwal die geobserbeerd werd door een annemoon. Prachtig om te zien. Mooie grote Kreeften heel veel annemonen, krabben, garnalen, een genot om hier rond te zwemmen. We waren wel iets te vroeg in het water en toen de kentering er echt was, was iedereen al weer uitgedoken.

 Nog een bezichtiging aan de Plompe toren en een lekker ijsje maakte deze locatie echt de moeite waard.

Terug naar de camping om alles weer in te pakken. Dit gaat voorspoedig. Iedereen heeft een superweekend gehad, is flink verkleurd door de zon en heeft zin in weer een keertje weekend zeeland.

Zo moeten de weekenden zijn. Gewoon heerlijk en fantastisch.

Tot de volgende keer

De evenementencommissie
Tekst: Gerrie Jansen