Afdrukken

Een super leuk weekend geweest van 31 augustus t/m 2 september.
Een weekendje zeeland met Delphinus bezocht door 13 personen en 3 kinderen. Allereerst een vermelding voor Jasper Klomp. Hij heeft dit weekend voor de eerste keer gekampeerd. Hij heeft het heel goed gedaan. Wat is die Jasper toch een lieve jongen en met zijn altijd gulle lach steelt hij menig hart. Ook Kiki en Ties Liebregts hebben zich heel goed vermaakt dit weekend. Voor hen was het springkussen een lievelingsplek om naar toe te gaan. Lekker bobbelen ook al gaat het soms wat hard he Kiki!

Hilda is dit weekend ook gezellig van de partij. We heten haar dan ook van harte welkom bij de vereniging. Ze was als eerste geariveerd op dit weekend, namelijk al vanaf woensdag. Ze heeft het leuk gehad vertelde ze en fijne ontspannen duiken gemaakt. Heel leuk om te horen.

De camping Klaverweide in Ellemeet heeft deze keer ook weer goede plaatsen geregeld voor ons en de blokhut heeft dit weekend goed dienst gedaan.

Het thema van dit weekend is namelijk "onderwater fotografie".

Dion heeft via een powerpoint presentatie het een en ander uitgelegd over onderwaterfotografie. Voor en nadelen van analoog of digitaal fotograferen. Waar je allemaal rekening mee moet houden met fotograferen, compositie van de foto, wel of niet flitsen met wel of niet een defuser enz. Het is heel interessant wat Dion allemaal verteld. Na de scholing een duik om het eens uit te proberen. De muur bij Den Osse is onze duikstek. Het zicht is goed en de zon schijnt dus we hebben ook nog licht van boven als we niet te diep gaan. Ik vond het wel spannend om mijn camera mee onder water te nemen. Hou ik de boel wel droog? En hoe hou ik alles vast. Je hebt in je ene hand namelijk de camera maar je hebt ook nog een boel andere dingen te doen met duiken. Lamp, trimmen, meters in de gaten houden, buddy in de gaten houden.... Alhoewel dat het er meer op neer komt dat de buddy mij in de gaten houdt. Dus Roy heel erg bedankt.

We zijn naar 13 meter gegaan. Wel donker maar mijn flitser kan het redelijk aan. We zien allerlei leuke dingen, botervisjes, krabben, kreeften, platvis, mooie annemonen enz.
Als je aan het fotograferen bent vliegt de tijd voorbij. Je zwemt weinig meters en ziet alles veel meer in detail. Ik ben helemaal verkocht. Dit is echt leuk om te doen. Wel is het belangrijk om goed te kunnen trimmen omdat je qua compositie vaak op gelijke hoogte of juist iets van onderaf wil fotograferen. We hebben opgegeven dat we een uur zouden duiken. Nu haasten om terug te gaan anders overschrijden we de tijd. Ben erg benieuwd hoe de foto's geworden zijn.

Omdat ik nog onwennig ben met de camera onderwater heb ik de camera op automaat gezet. Sommige foto's waren wel leuk maar de meeste onscherp omdat ik te dicht op de te fotograferen visjes en dergelijke zat. Okay een leering voor de duik vanmiddag. De macrostand. Dreischor bij het gemaal is de duikstek. Arno en ik besluiten bij deze duik ook gebruik te maken van het licht van bovenaf want de zon schijn immers nog steeds. Dus we duiken op zo'n 3 a 4 meter. Het resultaat mag er wat mij betreft zijn. Er zitten al hele leuke foto's tussen. Macrostand bevalt beter omdat ik dan dichter op het object kan fotograferen zodat ik minder last heb van stof en zweefvuil.

Na lekker chinees te eten met z'n allen evalueren we de foto's van Marcel en Monique want zij hebben ook leuk geexperimenteert. Marcel en Monique hebben bij de tweede duik last van een condensplek op de flitser. Resultaat alle foto's rechtsonder donker omdat de flitser niet genoeg kan belichten. Erg jammer voor de foto's want er zijn hele leuke bij.

Na de evaluatie laat Roy een aantal (gelezen heleboel) foto's zien van zijn vakanties en legt uit dat je met fotoshop de resultaten van de foto's nog kan verfraaien.
 
Namens iedereen wil ik Dion en Roy bedanken voor de grote inzet van deze dag. Erg leuk om een thema te hebben in zo'n weekend.

Op zondagochtend gedoken bij het koepeltje. Iedereen houdt het goed vol. Duiktijden van 50 to 70 minuten worden met gemak gehaald.

Daarna terug naar de camping. Laatste dingetjes doen en dan de boel weer inpakken voor een volgende keer.

Gerrie Jansen