Afdrukken

Dinsdag 25 september waren we met veel duikers en duikfans op Aquabest om het buitenwater seizoen af te sluiten. Voor deze gelegenheid hebben de duikers van de evenementen commissie een paar flessen wijn onderwater verstopt in holen en gaten. De flessen wijn waren goed verstopt, maar door de oplettendheid van onze duikers zijn ze allemaal weer terug gevonden.

Het weer zorgde dat onze duikpakken alvast wat konden wennen aan de nattigheid. Toen het buiten goed donker was, konden we het water in. Eenmaal onderwater vond mijn buddy Petri de eerste fles wijn en niet veel later vond ik ook de enige fles rode wijn (en wissel pen) in een gat waarvan alleen de flessenhals er nog uit stak.

 

Voor mij is het alweer een paar jaar gelden in Aquabest dat ik goed heb rondgekeken en gezocht naar leven in de plas. Tot mijn vreugde zagen we overal leuke baarzen en nog leukere zoetwaterkreeften. Aquabest is met al dit leven een leuke plas die alles behalve saai is te noemen. Sommige kreeften hebben de grote van een hand. We kwamen de kreeftjes maar ook de baarzen echt overal tegen. Snoeken hebben we niet gezien maar schijnen er ook te zitten. Het mooiste stuk onderwater is op de punt waar je tussen de boom stronken veel vissen en kreeftjes vind en die daar een veilig onderkomen voor de nacht hebben. De volgende keer duikt mijn ow-fototoestel dus gewoon mee.

 

Na de duik te hebben afgemeld bij de duikleiders Jan P. en Loet hebben we ons snel (en droog) omgekleed. De avond werd afgesloten in de kantine met gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Al met al was het een plezante avond en een zeer geslaagde duikevenement.

 

Toch lekker door duiken?

Dat het buitenseizoen is afgelopen betekent gelukkig niet dat we niet meer mogen duiken in het buiten water. Iedere zondag verzamelen de echte duikfanaten tegen over Philips Nederland. Op onze clubsite in het forumhoekje vind je hierover meer informatie.

 

Tot aan de waterkant,

Roy Obdam