Afdrukken

De evenementencommissie heeft weer goed haar best gedaan. Ze hebben een uitwisselingsproject met de Eindhoven Kano Vereniging (E.K.V.) georganiseerd. Een tijdje geleden zijn de leden van de E.K.V. een kijkje onderwater komen nemen. Zondag 08 mei zijn de Delphinus leden een kijken op het Beatrix kanaal komen nemen.

De evenementencommissie heeft weer goed haar best gedaan. Ze hebben een uitwisselingsproject met de Eindhoven Kano Vereniging (E.K.V.) georganiseerd. Een tijdje geleden zijn de leden van de E.K.V. een kijkje onderwater komen nemen. Zondag 08 mei zijn de Delphinus leden een kijken op het Beatrix kanaal komen nemen.

Om 09.30 uur zijn we samen gekomen in het clubgebouw van E.K.V.. Een mooi clubhuis! Na een kopje koffie en een plakje cake zijn we in de kano gestapt. Eerst in een ?gewone? kano. Alles ging goed; niemand was omgeslagen. Tijd voor de volgende stap: Een wedstrijdkano. Dit is een kano die langer en smaller is. Erg onstabiel dus. Een kleine beweging naar links of rechts liet je al bijna omslaan. Maar je kunt er wel hard mee varen!

Je kunt er vooral mee vooruit varen. Een bochtje maken wordt een stukje lastiger. Met een paar keer steken kon je net omdraaien op het kanaal.

Daarna ook even een wild water kano geprobeerd. Deze is korter en breder. Rechtuit varen is daarmee erg lastig, bochtjes gaan daarentegen erg soepel. Een kleine beweging met je pedel zorgde ervoor dat de kano om zijn as draaide. De verticale as gelukkig.

Na al dit spelevaren werd het tijd voor de tocht. Vanuit het clubhuis (achter de Beamix) zijn we richting Hanevoet gevaren. Om hier te komen moesten we wel een paar obstakels overwinnen. Eerst plat op de buik (of rug Gerrie ;) ) onder het bruggetje bij Paradigit door.

 Vervolgens moesten we ook nog met de kano over een stuwdammetje heen. Dit ging bij bijna iedereen goed. Een aantal ervaren kanovaarders van de club konden hier niet overheen. Zij hadden een soort van zwaard onder kano die zou beschadigen als ze dergelijke capriolen uit zouden halen. Ze moesten dus uitstappen, de kano over het land naar de andere kant van de dam sjouwen en vervolgens weer te water gaan. Van de vier kanovaarders hebben twee dit met een nat pak moeten bekopen.

We hebben nog een stukje doorgevaren richting de Philips Campus. Na een korte pauze bij de drinkplaats van enkele paarden zijn we omgedraaid en richting thuishaven gevaren. Wederom alle obstakels overwonnen. Wederom zonder nat pak voor de Delphinusleden.

Enigszins vermoeid kwamen we na een tocht van ongeveer 12 kilometer bij het clubhuis aan. Hier kregen we nog een leuke demonstratie van eskimoteren. Het omdraaien van de kano terwijl je er nog inzit. We hebben het niet zelf kunnen proberen, maar het zag er niet makkelijk uit.

Tot slot hebben we nog een paar ritjes van een glijtoren gemaakt. Met de kano van een soort glijbaan af. Erg spectaculair om met kano en al kopje onder te gaan en vervolgens weer rechtop boven te komen. Helaas was de buikband van het dekzeil niet echt op mijn buikomvang afgestemd; toch nog een nat pak gehaald!

De dag hebben we afgesloten met een kopje koffie. Het is een erg leuke dag geweest. Goed georganiseerd en leerzaam. Alle begeleider van E.K.V. super bedankt! Als het aan mij ligt, doen we volgend jaar nog een uitwisseling!

Groetjes Teun