Zaterdag 26 januari 2019
Hulp bij aanleg ecozone Gat...
Zaterdag 9 februari 2019
Hulp bij aanleg ecozone Gat...
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

De evenementencommissie heeft voor deze avond weer een nachtduik gepland. Super geslaagde avond met een leuke opkomst aan deelnemers.

Jos Klomp stond op de lijst om duikcoordinator te zijn maar door omstandigheden kan ik niet duiken en heb Jos aangeboden om zelf te duiken. In eerste instantie vond hij dit niet zo'n goed idee want een vrouw alleen aan de waterkant in het donker daar kan hij niet achter staan. Erachter komende dat Roy ook niet gaat duiken maar wel meegaat heb ik via Inge Jos nogmaals gebeld dat hij mee kan duiken. Een beetje onder druk van Inge en mij heeft hij toch zijn duikspullen maar meegenomen.

Bij aankomst bij het Gat van Waalre is het al gezellig druk. Jos doet overkomen alsof hij nog steeds geen zin heeft om te gaan duiken maar gaat toch mee. Samen met Marcel van der Straten heeft hij een wetenschappelijk onderzoek in het water gedaan. Zij beweren dat een snoek sneller gedesorienteerd raakt van licht ten opzichte van een baars. Jos en Marcel komen breed lachend boven water en Jos heeft er geen spijt van om toch lekker te gaan duiken.
baarsje
Inplannen van buddyparen vereist van Michel van Loon wel enige flexibiliteit. Eerst krijgt hij Marlieke toegewezen. Later dan verwacht komt Teun ook nog en wil graag met Marlieke duiken. Dus Michel vind je het dan goed om met Arjan te duiken? Michel heeft hier geen problemen mee. Bij het opbouwen van de set blijken Marlieke en Arjan problemen te hebben van een lekkende eerste trap. Eerste hulp bij techinische ongevallen lukt niet, dus Arjan haakt af en gaat niet mee duiken. Dan vragen aan Frank van der Meeren. Deze was in een buddypaar van drie ingedeeld samen met Toine en Theo. Toine en Theo stonden al in het water klaar en Frank vindt het prima om dan met Michel te duiken.Uiteindelijk is Michel met de derde buddy die hem toegewezen is gaan duiken. Hij is deze buddy extra dankbaar omdat hij zijn cap is vergeten en redder Frank heeft een reservecap bij.
snoekje (close up)
Hetty heeft speciaal vrij genomen van haar werk om deze nachtduik mee te maken. Hier heeft ze geen spijt van. Bij het indelen van de buddyparen vraagt ze nogal opvallend of Davy samen met haar wil duiken. Davy doet alsof hij hier nog over na moet denken maar volgens mij vind hij het wel prima om met Hetty te duiken. Samen met Davy heeft ze heel veel vis gezien zoals iedereen. Hetty vindt het erg gezellig en praat na over wat ze allemaal nog moet doen voor het halen van de twee sters.

Marlieke komt na de duik boven water met de opmerking het was moeilijk om tussen al die snoeken en baarzen heen te zwemmen. Ze zegt "je moet de vissen echt wegduwen" en maakt hier een mooie duwende beweging met haar handen mee. Teun heeft genoten en is blij dat het zicht deze avond een stuk beter is dan afgelopen dinsdag.
Toine en Theo hebben deze avond 55 minuten gedoken. We hebben hun lampen helemaal aan de overkant van de plas gezien. Ook al heeft Toine op het moment wat last van bronchitus deze avond is hij toch prima doorgekomen.
paling
Tamara en de honden zijn ook gezellig meegekomen en we hebben dus met zijn vieren de duikers in de gaten gehouden. Ook heel gezellig. Arjan heeft lekkere koffie en koeken bij. Zullen we alvast de soep warm maken zodat de duikers zich dadelijk hier lekker aan kunnen warmen? Goed idee wie heeft er vuur? Misschien Toine in de auto. Ik heb de sleutels dus we kunnen gewoon gaan zoeken maar dat is natuurlijk wel erg brutaal. Roy onze padvinder heeft een idee. Hij steekt een stuk papier met zijn sigarettenaansteker van de auto in brand en ja hoor pice of cake het vuur is zo aan. Tamara ontfermt zich over de soep en zorgt dat de dikke raar uitziende brij (fantasie heb je hier niet echt voor nodig) veranderd in een heerlijke gevulde erwtensoep.
etend snoekje
Na terugkomst van alle duikers met fantastische verhalen over de hele goede relaxte duik hebben we nog gezellig soep gegeten en nagekletst. De honden van Teun en Tamara probeerde wel hier en daar valkuilen te graven. Voor de scooters die daar zonder licht rondrijden zal het soms wel goede stuurkunst vergen om hierdoor niet op hun bek te gaan.

Gerrie Jansen