Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Al een paar weken heel mooi weer en op zaterdag 5 mei staat er een nieuw evenement op de kalender bij Delphinus. Bootduiken op de Vinkeveense plassen. Aan inschrijvingen geen gebrek. Totaal 15 duikers en nog eens 5 volwassenen, 2 kinderen en 3 baby's die ons deze dag vergezellen.

Samenkomst 8.30 uur Boschdijk. Helaas bewolkt en een koud windje. Iedereen had beter weer verwacht, maar een trui en sokken kan wonderen doen.

Onze tomtom begeleid ons naar Vinkeveen Jachthaven Achterbos. Daar staat Kees al op ons te wachten. Even onze spullen uitladen, auto parkeren, koffie drinken en een beetje dollen met elkaar. Maar dan volgt de briefing. Kees en Edwin? (dacht ik) vertellen de huisregeltjes en de planning van de dag.

Dat wordt dus meteen spullen opbouwen en op de boot vastzetten. Daarna omkleden en gaan met die banaan. Het is een mooie stabiele boot waar je goed met 16 duikers op kan.

We vertrekken naar eiland 4, ongeveer een kwartiertje varen. Met de koprol achterover het water in, altijd leuk en goed het evenwicht van de boot in de gaten houden. Maar hier zijn uiteraard geen problemen geweest. Het water is koud 10 graden celsius maar wel heel helder. Je kunt aan de rommel onder water zien dat er veel scheepvaart is. We hebben tuinstellen, brandblussers, schommel, fiets en nog veel meer rotzooi gezien. Een school baarzen en voor enkele een snoek was de vis wat we hebben gesignaleerd. Nog niet zo veel dus. Ook is er nog weinig begroeiing in het water. Daarvoor zullen we toch echt later in het jaar hier moeten duiken. Na bijna een uur duiken weer boven water verrast de zon ons helemaal. Alle bewolking is weg en het is een stralende dag geworden.

Bij terugkomst in de haven hebben onze partners voor de lunch gezorgt. Altijd welkom en heel goed zo'n spontane actie.

Lekker koffie drinken, flessen vullen, voor sommige een dutje en heerlijk genieten van de zon. Om half drie gaan we weer op pad naar eiland 9. Hier liggen 4 verschillende wrakjes sommige mooi begroeid met annemoontjes e.d. Veengrond geeft wel veel stof dus het is raadzaam om ruim een meter boven de grond te zwemmen.

Bij terugkomst in de haven staat de barbeque al te branden. De plaatselijke slager bakt heerlijke worstjes en satetjes. Volop eten en nog steeds lekker de zon. Het terras is erg gezellig en het evenement is goed geslaagd.

Groetjes Gerrie Jansen