Zaterdag 26 januari 2019
Hulp bij aanleg ecozone Gat...
Zaterdag 9 februari 2019
Hulp bij aanleg ecozone Gat...
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Mooi weer , zonnetje , 22 graden buitentemperatuur.
De laatste zondag van het buitenseizoen. De opkomst bestaat uit Jan Pallada, duikleider, Anton Veldhuizen, Arno Gosgens, Jeanne Versmissen, Jerry Post, Petri van Tongeren met haar gezin en ikzelf.

's Morgens om half 9 vertrokken naar Oostvoorne. Niet druk op de weg. Op naar paviljoen de Stormvogels. Eerst beginnen met een lekker kopje koffie of warme chocomel met slagroom. Daarna inventariseren van de waterplas.

Je kunt een bandenspoor volgen die je langs allerlei objecten leidt. Een kever, wrakjes, babbelbox, onderwaterhuis, platvorms, glijbaan enz.. Jeanne en Jerry hebben de camera mee het water ingenomen om van al die leuke dingen foto's te maken. Of ze gelukt zijn weet ik niet, want ondanks de goede verzorging en voorbereiding van Jerry (nieuwe o-ringen voor het onderwaterhuis) kwam de camera redelijk nat naar boven.
Het water is helder. Zicht tot 7 meter. Aan het eind van de duik beloont met het zien van een forel.

De kinderen van Petri willen lekker zwemmen en surfen. De wind is niet zo hard maar Doy surft al mooi de plas over. Die Italiaanse lessen in surfen zijn goed geweest voor haar want het gaat heel goed. Yor heeft niet zo lang gezwommen, daar is het water toch wel wat te koud voor.

Dan verwennen we de inwendige mens met een lekkere lunch. Stiekem verkleuren de gezichten in een mooi bruin of rood gezicht door de zon.

De volgende duik is weer heel relaxed. Buiten de geplaatste objecten is er niet zoveel te beleven in deze plas met brak water. Veel zandbodem, waar wel hele kleine visjes, garnaaltjes en kleine kreeftjes leven. Maar op de forel na geen andere grotere vissen gezien. De forel bleef maar rondjes circelen rond de boei die het bandenspoor markeert.
Leuk forel kijken of is het de gedachten van de forel.... Leuk duikers kijken?

Gerrie Jansen