Afdrukken

Het is al enige tijd geleden dat de Delphinus ALV werd gehouden.
De afgelopen ALV was kort en krachtig; alles loopt op rolletjes.
Als club heeft Delphinus het goed voor elkaar dankzij de vele actieve commissies. Een grote en bekwame trainersgroep die veel opleidingsmogelijkheden biedt, veel en leuke evenementen, een fraaie website, nieuwe materialen, een prima (gehuurd) clubhuis aan een fijne duikplas (Gat van Waalre) met duikcoordinatoren aan de waterkant en barmensen achter de bar en ... een prima bestuur. 
Dank aan alle commissies voor hun geweldige inzet!
En dan is het natuurlijk ook fijn dat er veel actieve leden zijn die graag naar de clubavonden komen.

 

Lustrum
Dit keer gaat het niet over het 40-jarig lustrum van Delphinus, maar over mijn lustrum. In 2014 vier ik 3 lustra: ik ben dan 25 jaar lid, waarvan 20 jaar in het bestuur en daarvan 10 jaar als voorzitter. Dit heeft mij dan ook doen besluiten dat ik volgend jaar op de ALV aftreed als voorzitter en uit het bestuur treed. Ik weet dat ik -als voorzitter- Delphinus in goede staat achterlaat. Zie ook de intro van dit artikel. Ik blijf wel gewoon lid van Delphinus.

Als ik terugkijk op mijn bestuursjaren is er eigenlijk maar een negatieve noot: dat ik de minst duikende voorzitter aller tijden ben. Als voorzitter maakte ik 1 duik, tijdens een reis voor mijn werk, in Anilao op de Filipijnen. En dat roept dan meteen een vraag op; waarom ben ik dan toch lid/bestuurder/voorzitter gebleven van Delphinus? Dit heeft denk ik alles te maken met het "Delphinus gevoel". Wat dat is, dat "Delphinus gevoel"? Moeilijk te zeggen. Het is zoiets als een comfortabele, warme, fijne, oude jas; zit als gegoten en voelt lekker warm. En als je de jas na een half jaar niet gebruikt te hebben weer aantrekt, dan voelt het als vanouds. Delphinus is die oude jas (40 jaar oud) die je altijd een warm en comfortabel gevoel geeft.
Natuurlijk heeft Delphinus ook slechte tijden meegemaakt. Maar de club heeft zich daar altijd doorheen weten slaan, zich samengepakt, er een postieve draai aan gegeven en er sterker uit gekomen. De club is sterker dan welke persoon of probleem dan ook. De club is altijd naar de toekomst blijven kijken en niet naar het verleden.

Afijn, dat "Delphinus gevoel" heeft mij altijd een reden gegeven me voor Delphinus in te zetten. Ook als ik niet (meer) duik. En dat heb ik dan ook al die jaren met plezier gedaan. En dat zal ik blijven doen.

Volgend jaar dus nog een lustrumfeest(je)!

Partytime
Nog 37 dagen tot de grote lustrumdag.
Inschrijven kan nog tot en met 15 mei.

Blijven lachen,
Alexander