Afdrukken

Dit is mijn eerste “van de voorzitter” en ik begin natuurlijk met een dankwoord aan mijn voorganger Paul de Jong. Bedankt dat je je een jaar geleden beschikbaar stelde. Bedankt voor je bijdrage in het afgelopen jaar en jammer dat je het maar een jaar kon doen.

Mooie club
Ik voel me vereerd en trots dat ik de rol van voorzitter mag gaan vervullen. Ik ben dit jaar 15 jaar lid en ik ervaar dus ook al zolang hoe mooi onze club is. Dat was toen zo, dat is nu nog steeds en wat mij betreft blijft dit altijd zo. Deze mooie club zijn wij natuurlijk zelf. Iedereen die lid is, of is geweest, levert hier een bijdrage aan. Sommige door hun praktische inspanning als commissielid of instructeur en anderen door hun wekelijkse middenbaan spel of gewoon door een bezoekje op dinsdagavond voor een praatje en een drankje. Ook op de afgelopen ALV zie je dat de club bij alle leden leeft. In de zaal zaten leden die nog niet zo lang lid zijn en leden die al meer dan 25 jaar lid zijn, actieve duikers en duikers in ruste, wekelijkse clubbezoekers en wat minder frequente bezoekers. En ieder is even begaan. Heel mooi om te zien.

Laten we dit allemaal vooral zo blijven doen, dan blijft Delphinus onze mooie club.

Toekomst
De toekomst ziet er prima uit. We zijn financieel gezond en er is geen reden om ons zorgen te maken. Dit betekent natuurlijk niet dat we achterover gaan leunen. Voortdurend blijven we in beweging om er voor te zorgen dat we met onze tijd meegaan. We gaan na het buitenwaterseizoen inspringen op nieuwe regelingen rondom zwembadtoezicht en we gaan aan de slag met initiatieven voor persluchtactiviteiten in het binnenwater. Maar ook het actueel houden van onze website en actief met onze Facebook pagina bezig zijn is belangrijk. Daarnaast blijven we natuurlijk de vertrouwde dingen doen. Dus veel evenementen en weer de nodige opleidingen. Dit jaar hebben we zelfs voor het eerst een kleine “English class”. Drie internationale leden die wonen en werken in Nederland en nadrukkelijk op zoek waren naar een leuke duikvereniging. Bij Delphinus zijn ze welkom.

Tot slot
Ik hoop jullie allemaal dit jaar weer veel te zien. De agenda staat bomvol activiteiten met daarin voor ieder wat wils. Schrijf je in en ben erbij. Tot snel dus.

Johan