Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Informatie over de 1-sters duikopleiding bij Duikvereniging Delphinus.

De 1-sters duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij is opgeleid. De duik moet binnen de nultijden blijven. Aangezien je in de donkere wateren van Nederland wordt opgeleid, betekent dit dat je in nagenoeg alle wateren over de hele wereld kunt en mag duiken. De 1-sters duiker duikt niet in getijdenwater.

Voordat je echter je eerste buitenduik maakt, moet je in het bezit zijn van een duikmedische verklaring. De keuring die hieraan vooraf gaat, wordt uitgevoerd door een (duik)arts. Deze zal je op een groot aantal punten onderzoeken. Wanneer je wordt goedgekeurd, ontvang je een verklaring van duikmedische geschiktheid. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Delphinus lid) kan deze duikmedische keuring voor je verzorgen.

Om deel te mogen nemen aan de 1-sters opleiding dien je minimaal 16 jaar te zijn en moet je kunnen zwemmen. Om het uiteindelijke brevet te behalen, dien je naast het doorlopen van de theoretische opleiding en de praktijkopleiding ook vijf ervaringduiken te maken. Deze duiken kun je op zondagmorgen in clubverband maken. Elke zondagmorgen wordt er namelijk om 10.00 uur tegenover Philips Nederland verzameld om vervolgens ergens te gaan duiken.

De 1-sters opleiding duurt bij Delphinus ongeveer negen maanden. Je start met de binnenwateropleiding in de Tongelreep. Hier wordt iedere dinsdagavond van 21:00 tot ongeveer 23:00 uur getraind in het vijf meter diepe zwembad. Een aantal trainingen zal vooraf gegaan worden door een theorieles. Hierin wordt de theorie die bij de praktijkoefeningen van die week horen besproken. twee_duikers.jpg

Zodra de temperatuur het toelaat, starten de buitenwater trainingen in Aquabest. Hier leer je onder andere hoe je vanaf grotere diepten moet opstijgen en hoe je een drenkeling naar boven kunt halen. Naast deze trainingsduiken, kun je wekelijks ook recreatieve duiken maken.

De 1-sters duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 1-sters duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

De 1-sters duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2-sters duikopleiding en/of door het volgen van specialisaties zoals droogpakduiken, onderwaterbiologie en onderwaterorientatie.

De hoofdtrainer van de 1-sters opleiding is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Genugten. Bij hem kun je terecht met al je vragen. Klik hier om je alvast in te schrijven.