Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Informatie over de 2-sters duikopleiding bij Duikvereniging Delphinus.

De 2-sters duiker doet in zijn opleiding ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Hierbij kun je denken aan getijdenwaterduiken, nachtduiken en duiken naar dieptes groter dan 20 meter. Een 2-sters duiker duikt altijd binnen de nultijden.

Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: Hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren?

reddinsopstijging.jpgJe kunt deelnemen aan de 2-sters duikopleiding als je in het bezit bent van een 1-sters duikbrevet of een ander gelijkwaardig brevet. Uiteraard moet je ook voor de 2-sters duikopleiding minimaal 16 jaar zijn.

Evenals de 1-sters opleiding, start de 2-sters opleiding met een binnenwatergedeelte. Deze trainingen worden ondersteund door theorielessen. De stof die aan bod komt zal onder andere bestaan uit het plannen van een duik, eerste hulp bij duikongevallen en duiken onder andere omstandigheden zoals getijdeduiken en nachtduiken.

In het buitenwater zal aandacht besteed worden aan reddingtechnieken en uit te voeren handelingen in bijzondere situaties. Een groot aantal van de praktijklessen staat natuurlijk in het teken van nachtduiken en getijdeduiken. Twee dingen die je pas echt in de praktijk!

Voordat je het 2-sters duikbrevet kunt behalen, moet je minimaal 15 duiken hebben gemaakt.

De 2-sters duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 2-sters duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Een 2-sters duiker kan verder gaan met de 3-sters duikopleiding. Hij kan er ook voor kiezen om zich te verdiepen in specialisaties zoals ijsduiken, wrakduiken en zoeken en bergen.

De hoofdtrainer van de 2-sters opleiding is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hage. Bij Hem kun je terecht met al je vragen. Klik hier om je alvast in te schrijven.

 

Zomaar een wrakduik op de Noordzee (Cressy):onderwaterleven_noordzee.jpg