Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Informatie over de?drie sters duikopleiding bij Duikvereniging Delphinus

De 3*-duiker wordt opgeleid als "begeleidend duiker". Hij leert in het onderdeel Redden hoe hij moet reageren bij een duikongeval. Ook leert hij hoe hij duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen.

Tevens worden hem recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden.

Voordat je kunt starten met de 3*-duikopleiding moet je in het bezit zijn van een 2*-duikbrevet of een andere gelijkwaardig duikbrevet en minmaal 18 jaar zijn. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een duikmedische keuring.

De opleiding van de 3*-duiker kent geen binnenwateropleidingen. De buitenwateractiviteiten zijn daarentegen extra uitgebreid. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan je eigen duikniveau, maar ook hoe je activiteiten kunt organiseren en hoe je een instructeur kunt helpen bij het geven van opleidingen.

Wanneer je alle onderdelen van de 3*-duikenopleiding hebt afgerond en je minimaal 60 ervaringsduiken hebt, mag je je 3*-duiker noemen.

De 3*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-3*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Een 3*-duiker kan zich verder gaan specialiseren in het duiken en kan kiezen voor de instructiekant: de opleiding tot 1*-instructeur. De 3*-duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief decompressieduiken, nitrox gevorderd en introductie.

De hoofdtrainer van de 3* opleiding is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Saeys. Bij hem kun je terecht met al je vragen. Schrijf je hier in voor de 3* opleiding.