Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Informatie over de specialisatie Wrakduiken

Leerdoelenduiken op de noordzee briefing
Na het doorlopen van deze specialisatie moet de cursist:
- zelfstandig een wrakduik kunnen voorbereiden;
- alle handelingen behorende bij een wrakduik kunnen uitvoeren, als omschreven in deze specialisatie.?

Ingangsniveau
2* duikbrevet

Oude opleiding
Voor deelname aan deze cursus is het 2* duikbrevet en de specialisatie Getijdewater vereist.

Cursusprogramma
- theoretische instructie
- praktische instructie:
Het maken van vier wrakduiken onder leiding van een bevoegde 2* NOB-instructeur. De in deze module bedoelde wrakduiken moeten zijn gemaakt op wrakken in de Noordzee, Engelse- of Bretonse kustwateren. Deelnemers met ervaring in het wrakduiken zijn vrijgesteld van deelname aan het praktische gedeelte mits zij minstens zes wrakduiken hebben gemaakt waarvan minimaal vier op wrakken in de Noordzee, Engelse- of Bretonse kustwateren. Deze wrakduiken moeten zijn gewaarmerkt door een bondsvereniging; door een NOB-erkende duikschool of door een daartoe bevoegde 2* NOB-instructeur. Delphinus gaat minimaal twee keer per jaar op de Noordzee duiken met de Fogo Isle. Op zo'n dag worden twee wrakduiken gemaakt.

Cursusplaats
Voor het theoretisch gedeelte geldt dat de keuze van de plaats en de te gebruiken hulpmiddelen geheel ter beoordeling van de instructeur staat. Voor het praktisch gedeelte geldt dat de gekozen wrakken voldoen aan de voorwaarden voor het maken van een wrakduik zoals in deze module reeds eerder is omschreven.

Uitgangsniveau
Degene die deze specialisatie heeft behaald is in staat om deel te nemen aan het duiken op wrakken in alle wateren. Bovendien is de deelnemer in staat mede leiding te geven bij het uitvoeren van een wrakduik. Wrakduiken is een keuzespecialisatie voor het behalen van het 4* duikbrevet

Toetsing
Theorietoets
Voldoende resultaat bij minimaal 7 van 10 vragen goed beantwoord.

Praktijk
Er is geen praktijktoets verbonden aan deze specialisatie. Elementen waarop de docent kan beoordelen of de cursist de specialisatie naar behoren heeft voltooid, zijn:
- aanwezigheid tijdens de cursus (vier wrakduiken);
- de betrokkenheid;
- de actieve deelname aan het groepsproces.

Bevoegd instructeur
Deze specialisatie mag gegeven worden door 2* Instructeur, intructeur-trainer, docent of 3* Instructeur die zelf de specialisatie gevolgd heeft ?n deze specialisatie als stagiaire heeft onderwezen onder begeleiding van een ervaren Instructeur-trainer, docent of 3* Instructeur.

onderwaterleven noordzeeVerwijzingen tbv Richtlijnen voor Veilig Duiken
Pag. 30 Zie de opmerkingen in de Richtlijnen over resp. Duiken op zee en in ruime binnenwateren, Duiken vanaf een schip, Standby duiker en Duikleider.
Pag. 40 Zie de opmerkingen in de Richtlijnen over Decompressieboei.

Inschrijven
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  organiseert bij Delphinus de wrakduik module. Bij voldoende animo, wordt de cursus elk jaar gegeven. Heb je interesse, schrijf je hier in.